Tempura cu creveti

de Brindusa in Fructe de mare, 23 Ian 2010 | 33243 vizualizari

 

Tempura este un preparat japonez foarte simplu de facut (ca un fel de pane), folosit pentru peste, fructe de mare sau legume.

 

INGREDIENTE

Pentru tempura

  • 1 ou
  • 100 ml apa rece, de la gheata
  • 3 linguri faina

Pentru sos

  • 5 cm ghimbir prospat, ras
  • 2 linguri sos soia
  • 6 linguri vin alb, dulce
  • zeama de lamaie
  • sare dupa gust

In plus, 500 g creveti

Portii: 3
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tempura cu creveti:

Mai intai se pregatesc crevetii, cam 500 g, decongelati si stersi ca sa nu fie uzi.

Intr-o tigaie nu foarte mare, dar adanca, pune ulei sa se incinga foarte bine. Uleiul trebuie sa aibe o inaltime de aproximativ 4 cm, daca nu mai mult.

Tempura se pregateste exact cand uleiul e fierbinte, nu inainte. Intr-un castron bate bine oul, adauga apa si amesteca. Adauga faina si amesteca putin, nu prea mult. Pot ramane cocoloase de faina neamestecate, ele dand o consistenta aparte amestecului prajit.

Baga crevetii in oul batut si prajeste-i in uleiul incins 2-3 minute pe fiecare parte. Scoate-i pe servetele absorbante. Serveste crevetii calzi,cu sos.

TIPS-URI

1

Apa folosita trebuie sa fie foarte rece (chiar cu gheata), pentru ca preparatul (care va fi prajit in mult ulei) sa nu absoarba prea mult ulei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tempura cu creveti" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (9)

Brindusa 1

21.04.2010, 22:43

OK, daca gasesc faina de orez o sa incerc si asa.

adry88 1

09.05.2011, 20:39

papabundetot 1

22.12.2013, 09:33

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Salata cu surimi